Ett par års tid har jag skrivit om mina adventspartytips och jag håller fast vid dem. För maximal chans till trivsel måste alla sinnen få sig en dos...och det är inte kostsamt heller:


Luktsinnet: Ladda upp med ett gott doftljus, tex Yvelis "Gammeldags jul" Durance "Kanel& apelsin" eller  Yankee candels "Christmas eve" som är tre av mina julfavoriter. Kanel & apelsindoftljus överlag. Om ni inte dricker glögg så värm gärna en skvätt ändå, för doftens skull.Ett tänt ljus på toaletten känns också fräscht och välkomnande..

Hörseln: Julmusik älskar jag, och är ett viktigt inslag, det får inte vara tyst på en tillställning, men man kanske inte vill ha den allra juligaste musiken en sån kväll, själv gillar jag tex Klassisk gammeldags julmusik ala Bing Crosby eller tex Jill Johnsons " For the christmas in you" som passar perfekt till glöggkvällen! Eller ngn juljazzig chillamusik=) Jag gör adventsspellistor på Spotify, olika listor för olika tillfällen, där finns allt!

Synen: En massa blommor behöver inte köpas, men ett par hyacinter är aldrig fel, för doftens skull, plocka in några tallkvistar el granrisbukett och ställ i en kanna i köket. För mer bukettkänsla men ändå i budgetnivå, blanda ut tallris el granris med några enstaka röda tulpaner eller nejlikor. Självklart massor av levande ljus och  kanske en ny julig kudde till soffan och festen kan börja! ( I slutänden är ändå festsällskapet A & O..)

Smaken: Tilltugg och drickbart ska finnas hela tiden till dina gäster. Man kan samlas och äta ngt lätt småplock och vin, eller en god soppa och olika ostar. Julsmaker får man nog av kommande tid ändå. Recept på min varma äppeldrink finns här. Ett perfekt alternativ för glögg och till det kanske ostbollar, Gör små bollar utav hälften färskost, hälften gorgonzola eller annan smakrik ost som sedan rullas i pepparkakssmulor, eller gör små krustader, fyllda med ädelost och en klick hjortronsylt i varje som värms i ugn, gott till välkomstdrinken...

Detta är vinterns midsommartid-Let's party!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Så utrolig flott skrevet og det er jo så sant så sant:)
Dette likte jeg utrolig godt, at noen har fokus på noe annet en det materielle:)
Ønsker deg en herlig dag
Klem Merete

Norrfrids Eija sa...

Dubbelgilla Mari! Du är en festfixare av kaliber det har jag själv fått erfara. Med dessa tips kommer sinnet fyllas med jul och gästerna få en oförglömlig upplevelse....bodde jag närmare skulle jag chilla i ditt kök oftare :)

rosvikslyckan sa...

Låter som du gjort det där några gånger och vet vad du skriver om, jag blev genast sugen på att ringa runt och bjuda hem vänner. Det skulle inte kännas som ett såå stort projekt :) tusen tack för dina tips!

ha en härlig vecka fina du
kram/ Jenny

Hajan sa...

ÅH, vilken bra lista det är ju bara att bocka av.
Man behöver ju inte följa detta strikt, men bra förslag för alla
våra sinne.

ha det så gott önskar Hajan

Annas skattkammare sa...

Visst är det viktigt att alla sinnen får njuta! Fin bild du bjuder på!
Kram Anna

Halmhatt och mamelucker sa...

Du är väl en sann inspiratör på alla håll och kanter.
Ska lyssna och njuta av Adventsmusik till helgen.
Tack! Kram Annika

Mari på Nordingården sa...

Tusen tack allihopa!!!

Och extra tack till Eija & Annika :)

Hildas hem - Sofia sa...

Just denna advent krävs det det verkligen jobb med alla sinnen för mig, för att komma i stämning.

Alltså ... jag skulle mer än gärna slå mig ner i en av de där stolarna, ha raggsockor på fötterna, lyssna på julmusik och dricka glögg! :)

Stor kram till dig!

Ninelin sa...

Alla sinnen måste få sitt ;-)

Kram N

Ninni sa...

Jag älskar din blogg! Den/du är fantastisk!! Trevlig advent!
Kram Ninni

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack Ninni!!! <3

Sylwia VamppiV Błach sa...

Beautiful photos. Very inspiring!