Lilla kryddväxthörnan är påbörjad sedan förra veckan....  önskar att man visste att det inte blev mera minusgrader nu men det kan man ju aldrig vara säker på, de klassiska "järnnätterna" brukar ju vara första veckan i juni så än får man vara vaksam även om vi hade +25c i skuggan i går, helt underbart!!!!!!!

Persilja och citronmeliss har fått flytta ut i alla fall. Sedan ska jag fylla på med mynta, basilika och citrontimjan. 

Vilka kryddväxter gillar ni att ha på balkongen/gården?

8 kommentarer:

Lotta sa...

Hej! kan inte vara utan olika myntor, så gott till röror, drinkar mm. Dragon, timjan, oregano och libsticka har jag alltid, det piffar till det mesta!
Ha en fin vecka. /Lotta

Designe sa...

Åh va härligt! Ja det känns ju osannolikt att det ska kunna bli minusgrader igen men man vet ju att det kan svänga snabbt tyvärr!...har chansat och satt ut mina rosa margueriter som jag köpte på Lidl tidigt..de trivdes inte inomhus...
Gällande örter så vill jag ha basilika, thailändsk basilika, timjan, citronmeliss och gärna mynta! Har lyckats få basilika från konsum att överleva och växa inomhus faktiskt på senaste tiden! Härligt! :)

Marie maräng sa...

Det är så härligt med en massa örter! Underbart att kunna gå och plocka ur sina krukor :)

Igår fick verkligen en härlig dag... så det blev trädgårdsarbete hela dagen. Så lite mör i kroppen är man allt i dag ;)

Önskar dig en fin start på veckan!
Kram Marie

Anonym sa...

Timjan och gräslök - som övervintrar samt persilja, rosmarin och dragon. Basilikan är inte inköpt ännu, den är ju så känslig för kyla. Här uppe i norra delen av landet kan det ju fortfarande slå till och bli kallt. Visst är det underbart att kunna gå ut och klippa de örter man behöver till maten. Tycker mycket om din blogg. You go girl :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack va kul att höra vad ni andra gillar och har för kryddväxter! Och tack för den anonyma kommentaren, alltid kul, och för att du gillar min blogg- Jätteglad!!!!!! :)( Rosmarin glömde jag ju, tack för tips, den är ju så god att bara lägga med en kvist på grillen utav tex!)

mammi sa...

I ärlighetens namn måste jag säga att jag inte gjort något med köksväxterna mer än gjort i ordning pallkragarna, så nu är det bara det roliga kvar.
Ha det så gott

vardagsvitt sa...

Hej
Gräslök klippt på en tomatskiva med lite flingsalt på.... mmmm nu längtar man då till sommaren ännu mer.
Citronmeliss är ju så härligt att dra mellan fingrarna och njuta av doften.
Ha det bäst och hoppas att dina kryddor står emot ev. kyla!
Kram Marith

Rapport till Vänfors sa...

Vill nog ha allt, men persilja (till sommargurkan),gräslök (till sillen),basilika och mynta(till grillröror) och timjan (till köttfärsen och bara för att lukta på) är nästan ett måste. :)
Kram Annika