Ananaspaj med punschgrädde!
Fräsch dessert och inte så "mastig" och söt..
Rör ihop:
150 g smält smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver.
Knåda ihop och tryck ut degen i en pajform.
Häll denna ihopblandade fyllning över:
2 dl creme fraiche
1 stor eller små små burkar krossad ananas
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Grädda ca 25 min i ugn, 200 c.
Vispa grädde och blanda i några skvättar punsch för en vuxnare smak.
7 kommentarer:
Min favvo paj, fast har aldrig serverat med punsch i grädden...får testas...tack för tips...kramis semlan
Hej Mari!
Vilken smarrig paj! Har precis gjort en deg till tunnbröd i stekpanna, så nu blir det en ananaspaj medan degen jäser. / Ewa
Åh den där pajen är en favorit.
Fick receptet av en kompis mamma för längesen men det håller än.
Supergod och fräsch!
Kram Annika
Ett tips om du gillar blåbär är att byta ut ananasen till 2 dl frysta blåbär istället, mycket godare tycker jag som inte gillar ananas :)
Tack för tips!!!!! Mari Nordingården/Båtmanstorpet
Den ser jätteläcker ut!
Det tackar jag för och ska prova!
Lisa
Tack för tips på dessert, dessutom gillar jag enkla recept och ska skriva blåbär inom parantes.
Kram /Cia
Skicka en kommentar