Gör det DU vill och glöm inte genvägarna...


Ja jag vet, det är tidigt, men jag kan inte rå för det, jag bara älskar advent, jul och nyår!!!  Jag känner ingen stress, för att jag gillar dessa högtider, julklappar betas av så smått redan från september, köper ngn då och då när jag hittar ngt personligt o passande. Jag har inga krav på mej vad gäller storstädning eller bakning, det var nog 80-talet sist som jag bytte till särskilda sk "julgardiner". Så...  jag tar in lite tall och granris, tänder extra mycket ljus, tar genvägar och köper kanel o apelsindoftljus och ser fram emot att få provsmaka glöggen om 7- 8 veckor. Ja, längre är det inte tills det är dags att kolla upp lyset i alla stjärnor!

Tiden i slutet av november - till slutet av januari försöker jag se som en enda VINTERFEST!!  Jag dekorerar inte mycket i rött, bara ngt enstaka i köket, granen går alltid i vitt, silver o guld så den ska kännas fin även i januari..

Jag gillar inte vintern, tycker nov- april kunde slopas helt om det inte vore för advent och jul. Så jag är glad att jag ser fram emot denna tid så mycket, annars hade det nog känts tungt...Många säger uppmanade" - Man ska minsann leva i nuuuuet!"  - Men det är det jag gör, jag är glad jag har förmågan att uppskatta guldkornen i mitt liv. Jag har inte så höga krav. Varken på lyxresor, dyra soffor, fina bilar el annat...en gammal rostig bricka med ljus på gör hela min dag;) Jag vet att jag är lyckligt lottad som fått förmågan att bli helt galen av lycka av såna simpla ting..

Nu ska jag ut i solen och njuta av mina sommarblommor, för om sanningen ska fram, så visst gillar jag sommaren mest av allt!  Trevlig söndag!

Uppdaterat, tack för alla vänliga kommentarer, här och i alla andra inlägg och även från er "anonyma", dvs er utan blogg, det betyder massor!  Jag har inte haft lika mycket tid som vanligt att kika och kommentera hos alla er andra men det kommer, lovar;) Och tack för att jag kan glädja ngn med mina små "tips". Angående reportaget i adventstid i tidningen Lantliv förra hösten har jag fått mycket positiv respons ang mitt "lugna sätt" att se på julfirandet.

Mycket beror ju givetvis på hur man präglats hemifrån, hur ens sociala liv och familjeliv ser ut i dagsläget, många har faktiskt ingen alls att fira julen med och vissa ogillar den av olika anledningar...för många är den ett rent helvete....men för de som firar och tycker att de inte hinner med kan kanske prioritera, gallra, plocka bort ( lära sig säga nej) och tänka, hur vill JAG och min familj ha det... och glöm inte genvägarna;) Man kommer långt med juldoft, gratis ris från skogen och softig julmusik...

15 kommentarer:

Clausa Things sa...

Hi
I'm claudia from Austria. I also love christmas with candle and lights and the time between november and april i' don't like exclude of chirsmas and the time before . Nice words from you !!

Claudia

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

vilka härliga rader ,,nu blir ju jag lite jullängtig också..Ha en härlig söndag
kram gabriella

Juliannie sa...

Så fint skrivet om att tycka mycket om nånting. Känner igen mig i att gå igång på små simpla ting och små stunder som ligger som pärlor och glimmar länge i minnet.
Hälsningar Eva

C h a r m i g t L a n t l i g t sa...

Hejsan!

Härlig text att läsa. Du har så rätt och tack för din inspiration. Förra året hade jag fullt upp i julmånaden, det var kul med mycket stämning men dock hade jag svårt att finna ro, alla julklappar som skulle handlas gjordes i December månad. Men ett minne som sitter djupt var när jag en dag satte mig ner i lugnet och läste lantliv och ett reportage om dig fanns med och den texten sa så otroligt mycket om julen och stämningen och då bestämde jag att jag skulle nog planera bättre i fortsättningen. Så nu är redan två julklappar inhandlade.hihi

Ha en skön Söndag!
Kram Sanna

Solstrimmor sa...

Jamen, precis så är det! Vilken tur att vi har advent och jul att se fram mot. Aldrig i livet att jag skulle vilja tillbringa den tiden utomlands som så många panchisar gör, nej, adventsljus och julvärme gör mej lika lycklig som tussilago och snödroppar på våren...

Kram från Eva-Mari som gillar hösten också... jättemycket:)

Ewa`s Galleri sa...

Härligt att läsa ditt inlägg,Jag gillar också julen ,eller tiden innan och allt pyssel runt omkring
Känner aldrig någon stress inför julen och skurar inte från golv till tak,som en del av mina vänner fortfarande gör ,för att sitta där som en urvriden disktrasa på julen
Nej man ska njuta av alla dagarna,och tur att julen finns nu när det mörknar
Ha en skön söndag

Ninette sa...

Härligt inlägg! Det enda som är bra med november-januari är ju högtiderna, och då är det speciellt bra om man kan njuta av dom utan speciella krav. Gillar rubriken också - att inte glömma genvägarna!

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Jag längtar så jag vet inte på vilket ben jag ska stå på...advent är en av mina favoriter !!!!

Kram Anette

Rapport till Vänfors sa...

Vilket toppeninlägg, tack! Har vi nu en lång,mörk vinter med några enstaka lediga dagar i vårt land så är detta precis vad som behövs. Lugnt, fint och kravlöst.
Kram Annika

Millygarden sa...

Du har helt rätt i det du skriver...behöver verkligen läsa ditt inlägg och tänka till. Det kommer vekligen bli en konstig jul med saknaden av Mamma och farbror som båda lämnat oss allt för tidigt i livet.

Kram Marina

Annas skattkammare sa...

Så sant så sant och visst börjar man längta lite nu när höstmyset är här på riktigt.
Kram Anna

Anita sa...

Känner precis likadant vad gäller advent och jultiden. En härlig period som jag gärna tjuvstartar redan i oktober... så om inte allt för länge kommer julmusik att åter börja ljuda i vårt hem, glöggkryddor att dofta och nya och gamla inrednings-, och inspirationstidningar kommer fram för "intankning" av julstämning och allt vad där tillhör i. Så trivsamt - längtar. :)

Lite väl tidigt att önska God Jul men en god vecka kan väl passa.

Lena sa...

Tänk att jag tycker att 1:a advent är så mysigt... när själva julafton kommer brukar jag ha tröttnat på Julen!

Tog fram julpapper redan för några veckor sen i butiken för många är tidigt ute, fast man inte ens har fått hem vintern och julens varor

Ha det så bra i Julstöket!
Lena

Unknown sa...

Härligt! Nu är jag en person som älskar alla årstider och njuter för fullt av hösten i Madison, WI för tillfället men till och med jag blev lite sugen på jul :) Tack för det
/Lina
http://brevfranamerika.blogspot.com

Designe sa...

Låter härligt men för mig är det för tidigt nu! När det blivit oktober och frosten kommit så det nästan känns som snö då brukar känslan infinna sig för mig oxå. Hittills har vi haft ganska varmt här hos mig! Njuter av de olika färgerna på löven än så länge! :)Ang. pyntet så är ju det naturliga finast, från naturen! Ja snart är det nog dags för de små granarna i hinkar utomhus! Jag är nog lite sent ute för jag har precis satt ljung ute på "bron"!