Man kan inte vara alla till lags...


Det finns inga blomsterbuketter i världen som slår en enkel grön kvist om försommaren, vilken lycka när man kan ta in några såna och sätta på köksbordet! Det grönskar på vår gård nu!!!!!!

Jag fick en syrlig kommentar i inlägget under. Den finns att läsa där tillsammans med mitt svar. ( och den bidrog visst till ytterligare en i slutet av alla kommentarer;)

Man kan bli uppretad, sårad eller full i skratt. Jag väljer det sistnämnda även om man givetvis vaknar till och det sticker till i en av en sådan kommentar... 

Lite löjligt är det ju givetvis, nåt som man gör bäst i att ignonera såklart, någon som vill en illa helt enkelt, och som antagligen känner sig ensam och själv har ett ganska tråkigt liv, annars tar man sig inte tiden att skriva så, man slutar bara kika in på bloggen som man tröttnat på. Enkelt.

Men det som egentligen är obehagligt är att få en ICKE frisk kommentar anonymt, den kan vara från vem som helst, till och med från ens bekantskapskrets, det är mest DET som är otäckt...

Jag "jobbar ideellt" med denna blogg, har inte obegränsat med tillgång till inredningsdetaljer & rekvisita som många andra proffsbloggare har, jag visar det som gör mej glad och jag vet att det glädjer en del andra också, det räcker för mej...  så mycket nytt är svårt att komma med varje dag efter snart 7-års bloggade.

Dessutom försöker jag hålla mej till det jag utlovar, inredning, lantliv, köptips, vin, blommor mm. Och jag försöker dessutom hela tiden på att ha en mix av detta och mix av bilder, dvs helbilder, närbilder, utebilder, innebilder så det just inte ska bli enahanda- men för denna människa lyckades jag inte, men alternativet är ju att jag visar bilder mer sällan eller inte bloggar alls och då får "hon" ju inga bilder alls att se, hahha:) :)

TACK alla som kikar in- detta är en stor del av mitt liv och jag är glad att ni vill kika in på min Nordin-gård emellanåt! Och när ni tröttnat, helt ok för mej, ni behöver inte ens medddela det ;)

44 kommentarer:

Annika GW sa...

Så enkelt och vackert med dom gröna kvistarna. På sommaren plockar jag blommor varje dag och fyller sommarstugan med olika blomsterarrangemang. Så fint! / Annika

Gamla Posthuset sa...

Håller med dig helt. En krispigt grön kvist på försommaren är rena ögongodiset. :)

Ha det så gott!
Kramar
Ina

Tinibelli sa...

Så fina bilder! Härligt fräscht med vårkvistar, och alltid lika ljuvligt för ögat och själen...

Ha en skön vårdag!
Eva

GundaM sa...

Av en eller annen grunn er din blogg en av de jeg bare må innom når du har nye innlegg, om jeg går lei strykes den av lista mi enkelt og greit.

Skjønner ikke de som må skape dårlig stemning, de har for lite å holde på med ;)

Stå på!!

Nina C. sa...

Jag tycker jättemycket om din fina blogg!!! Och jag ser varje gång du skrivit framemot alla dina vackra bilder och allt som du visar oss!!!
Så STOR KRAM till dig!! "Lova" att du fortsätter i samma underbara stil kring livet på din fina Nordingård och annat i ditt liv!!!
Ha en riktigt härlig Söndag!!
önskar Nina i Örebro.

G:a Affären sa...

Jag kikar gärna in på din blogg och har gjort det under många år nu och jag har aldrig blivit uttråkad.

Det har varit spännande vin- och mattips, platser du besökt, Lillstugans årsväxlingar, glädjen i det lilla som den första blomman, något nytt du köpt, köket, sovrummet, katterna, mm, mm. En ärlig och okonstlad blogg helt enkelt!

Nej, det går aldrig att vara alla till lags.....men jag trivs fortfarande väldigt bra med mina besök hos dig!

Varm kram från mig,
Cia

Halmhatt och mamelucker sa...

Jag blir glad av din blogg!
Du påminner mig ofta om att det enkla är det vackra och de små sakerna viktiga. Som dagens kvistar.

Om man tröttnar på / misstycker om en blogg slutar man väl bara att titta in istället för att skriva ett fegt anonymt inlägg. Det är min åsikt och det står jag för. Det är ju helt frivilligt.

Fortsätt i din fina stil Mari och ha en skön söndag!
Kram Annika

Torparlycka sa...

Helt rätt inställning!! Så tråkigt att det finns människor som måste "fåluft"!
Precis som du skriver det är ju frivilligt att läsen en blogg eller inte....
Hur som helt DU inspirerar mig åtroligt mycket - TACK !
Kram
A

Ett ögonblick sa...

Allt passar inte alla, så är det, TACK och LOV!
Det är ruttet, ohövligt och fegt att inte underteckna. Vilket visar att man inte vågar stå för det man säger/skriver.
Bry Dig inte, och det förstår jag att Du inte heller gör, bra! men man blir irriterad. Jag har också fått anonyma kommentarer där "spydigheter" skrivs, blir ibland ledsen men har bestämt mig för att inte bry mig. Det vore enkelt om den som inte tycker det längre är intressant att läsa bara kunde upphöra med att läsa, så enkelt borde det vara. Precis som Du skriver så har personen i fråga förmodligen för lite att göra.

Gröna kvistar är såå vackert, enkelt och alldeles gratis!

Brukar kika in här på bloggen men inte så ofta kommentera, tyvärr.
Du har det i alla fall väldigt trivsamt och jag fortsätter med att titta in då och då:)

Ha en riktigt fin söndag!!
//lisamaja

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så fint det ble med små grønne kvister i de små flaskene. Æsj , det er ingenting å bry seg om , den kommentaren, men hvorfor trenger man skrive sånt ... er det ikke bare å slutte å følge da... Jeg synes bloggen din er fin jeg !!! God søndag til deg ! Klem

Rose Garden Malevik sa...

Hej Bästa Mari
ta inte till dig det,,,,,,,,,
det finns alltid surisar,,,,,
du e JÄTTEDUKTIG
kramkram
Håkan

Lena sa...

Tycker du har en jätte trevlig blogg med fin blandning!
Dessutom ödmjuk och duktig på att "lyfta fram" andra personer och företag...helt idéelt.
En väldigt onödig kommentar tycker jag...ta inte åt dig, handlar nog i grunden om avundsjuka som det brukar göra
Ha det gott/Lena

lisashus sa...

Så otroligt dumt och korkat att uttrycka sej så och dessutom vara anonym! Fegt och orättvist!
Din blogg är en av mina favoritbloggar, just på grund av din variation, vackra bilder och fina tips!
Hoppas verkligen att du inte bryr dej. Kommentaren säjer mera om den som kommenterar...!

Visst är det en njutning nu när man kan plocka in grönskan - så enkelt och vackert!
Ha en skön söndag!
Kramar
Lisa

Anonym sa...

"Försvinner en står dig tusen åter" ;-).
Men intressant detta fenomen hur läsare ställer krav på bloggare om innehåll, frekvens, åsikter och annat.
Men "de som är sura struntar vi i", lärde jag min kompis lilla dotter. Nog lättare sagt än gjort.
Nordingården är i all fall kvar på min favoritlista, trots regelbundna "utrensningar".
Ann

n o r d i n g å r d e n sa...

Tusen Tack för alla snälla kommentarer! Tja, ibland är det hårt att vara bloggare, man förväntas leverera utan att ta betalt och utan att åskådaren behöver betala;)

Jag fortsätter att blogga i samma anda såklart, för det är JAG :)

Kikar in till er alla vid tillfälle, Jag sköter 2 bloggar och 2 offentliga facebookkonton + mitt ord jobb så tiden räcker inte till alla gånger... <3 Mari.

Anonym sa...

Åh käraste du. Bry dig inte om dessa nonsenskommentarer. Fy bövelen för såna energitjuvar. Som sagt - gillar man inte en blogg finns det inget enklare sätt att gå till väga än att enbart sluta läsa den! Att lämna såna rent utav negativa och tråkiga kommentarer är bara brist på ödmjukhet och respekt. Fy bubblan.

Jag älskar för övrigt din blogg - främst för din inredningsstil, men också för alla dessa fina tips och recept som slinker in emellanåt. En perfekt blandning. Och så är du även min största förebild vad gäller hem och inredning. Fortsätt med det du gör!

Många kramar från Ninni

Anja sa...

Fortsett med å blogge som du gjør, så får de som ikke liker det bare slutte å lese bloggen din da. Hvorfor de føler det nødvendig å si noe om det kan man jo lure på... Liker bloggen din jeg! :)

Tankar och ting sa...

Tack för en fin och trevlig blogg! Jag blir glad av dina inlägg. Det är inspirerande och trevlig läsning och mycket fina bilder.
Det är väl skönt att man kan njuta av det lilla och det enkla, som en grön liten kvist i en vas. Ibland behövs det inte mer.
/Maria

helle sa...

Dejligt du får så stor opbakning og sympati fra alle!! Det er en uskreven regel, at kan man ikke finde positive ting at kommentere på, skal man bare helt lade være. Det er det fineste ved blogverdenen..at vi er gode venner og at vi forstår og tilgiver hinanden når der er langt mellem indlæggene, eller når vi indimellem får gentaget os selv lidt for meget. Det sker for ALLE!

Keep up the good work, du gør det godt!!

Kram Helle

Margareta sa...

Hej Mari!
Jag tycker så mycke o din blogg.Inspirerande och omväxlande...vad mer kan man önska.

(Tråkigt med surpuppor som inte bara kan hoppa av tåget,utan måste vara oförskämda först.Inte kan jag tänka mig att livet blir roligare för det.)

Det är den härligaste tid nu.Varenda kvist är som ett konstverk.

Ha det så bra!
Kram Margareta

Anonym sa...

Nää, gud va löjligt! Har man inte större bekymmer än så, får man nog va glad. Keep up the good work Marie, gnälliga typer struntar vi i;)

Anna

H ennA sa...

Hejsan...

Tråkigt med den trista kommentaren, den får du skaka av dig. Det är bara några negativa ord bland en massa positiva du får :-)
Din blogg tillhör en av mina absoluta favoriter sen flera år tillbaka, tycker om dina bilder och inredningsstilen är superb och jordnära med en stor portion hemtrevnad!
Må så gott!

Vänliga hälsningar
Anne

Tulipa sa...

Hej Mari!

Ja nu har jag läst den korta och koncisa och tackar för mig hälsningen...
Men varför skriver man nåt sånt? Bättre låta bli, eller hur, om man nu tycker så... Jag fattar det inte...
Har ju själv råkat ut för bla detta som du vet, och man blir allt paff att någon deklarerar att nu är det tack och hej pga av vissa orsaker...Så himla onödigt att ta till orda om detta och givetvis är syftet att man ska ta det på ett lite sårande sätt... Det är inte mycket som behövs för att man ska tänka "oj då vart kom det bittra och beska ifrån?!"
Du ska givetvis köra på din stil som tilltalar sååå många och som är du! Du har en egen stil som jag tycker känns så rak och ärlig och genuin, det uppskattar jag jättemycket och många med mig givetvis! Du har en härlig blandning inom ditt område som du valt att blogga om och om någon vill tacka för sig kunde de väl göra det utan några rader om det, varför...
Man slutar aldrig förvånas. Avundsjuka tar sig alltid många olika uttryck.
Keep up the good work Mari!

KRAM!

Och tack för att du finns här i blogglandia!

Rapport till Vänfors sa...

En läckert krispig vårbild måste jag säga. Så enkel och snygg till resterande kök. Och den härliga bordsskivan...mums:)

Vad gäller den onödiga och egentligen ganska meningslösa kommentaren du fick i ditt förra inlägg så delar jag med mig av något jag läste och lade på minnet härom veckan:

Ärlighet blir bäst med en portion medkänsla.

Ärlighet utan medkänsla och utan ett syfte att bidra till den andres utveckling är missbrukad ärlighet.

Kloka ord att säga till sig själv INNAN man promt måste säga exakt vad man tycker om någon till någon...

Att få ha åsikter är en mänsklig rättighet men att spy ur sig negativa åsikter och dessutom anonymt anser jag enbart vara onödigt utan handlar om elakhet och hänsynslöshet.. Finns väl inget konstruktivt eller vänligt med det.


Ha en fin kommande vecka Mari
och blogga på som du gör. Alltid lika roligt att "klicka upp" dina inlägg och se vad som är på gång:)

Kram Annika

Brita sa...

...det enkla är oftast vackrast...

Monica Andersson sa...

Jag följer med nöje din trevliga blogg! Tror inte jag lämnat någon kommentar tidigare men tycker det är läge att sända en hälsning :)

WinterzMoon sa...

Ja, äntligen börjar allt bli grönt! Tar nog bara ett par dagar till här, sen är allt utslaget :)

Måste hålla med där, om man slutar läsa en blogg så slutar man läsa den bara, inget man behöver meddela. xD

Ellinor sa...

Tror som du att man nog inte är en så glad person om man känner sig tvungen att skriva en kommentar som personen gjorde. Fegt också att slänga ur sig saker utan att stå för dem!
Jag gillar verkligen din blogg och dagens gröna kvistar är ljuvliga.
Fortsätt blogga precis som du gör, tycker jag!
Kram
Ellinor

Hem och Harmoni Marie sa...

Hej Mari,
Längesen jag skrev här men nu var det på sin plats tycker jag.
Du har en fin och inspirerande blogg, som jag tyckt i alla år och som jag sagt många gånger. Keep it up!

Ha det bäst fina Guld-Mari,
kram Marie

Fröken Grön sa...

Jag tycker inte att du ska ändra på någonting, Mari! Din blogg känns både inspirerande och befriande äkta.
Det förvånar mig att någon lägger tid på att skriva en sådan onödig kommentar. Hon/han måste verkligen ha haft en dålig dag eller lida av ett trist behov av att sprida negativ energi...
Vårkram till dig!
/Anna-Karin

Lerblomster sa...

Fräsch vårbild!
Du vet att jag alltid har gillat din blogg med härliga bilder och bra tips! Jag fortsätter att titta in här det ska du veta! Kram på dig Mari!

n o r d i n g å r d e n sa...

TACK alla snälla rara bloggvänner! Värre saker kan man givetvis vara med om i sitt liv;)

Ja, dålig dag eller behov av att sprida negativ energi som du Anna-Karin ovan skrev, men det KAN också vara en väldigt avundsjuk person som följt en väl en längre tid el tom ngn i ens bekantskapskrets, inte helt ovanligt i såna här fall... Men lite sur har man väl rätt att bli, då är ni alla plåster på såren, alla bloggvänner men också ni utan blogg som sänt en hälsning, Nina, Ann, Ninni, Anja, Anna, Monica-ni är guld värda!

Fick ännu en helanonym kommentar att snarare jag var den som var löjlig och att jag som bloggare borde vara van med värre påhopp, tja......fast påhopp i denna genre av bloggning borde inte existera,och gör heller inte så ofta, men alla sorters läsare existerar ju givetvis...

Tack alla snälla, jag fortsätrter blogga och bryr mej inte om detta mera men visst kan det kännas orättvist när man bjuder på frivillig gratisunderhållning...<3

Anonym sa...

Vilka ohyfsade tråkskallar!!! :(
Precis som du skriver så kanske man inte följer en blogg i all evighet, men då slutar man väl bara läsa för tusan.
Jag gör mina rensningar ibland, men det är ju mer för att jag lagt till för många eller helt enkelt kanske är mer intresserad av andra ämnen under en period. Att kritisera en bloggare som inte på minsta vis provocerar är bara så lågt.
Det är ju ett enormt utbud så det är väl bara att hålla truten och söka sig vidare.

Nu till ett trevligare ämne - hur långt före en "naturlig" blomning kan man ta in olika kvistar. Så snart knoppar är synliga eller är det olika på sorter? Vore ju synd att vandalisera trädgården i onödan ;) Kram Caroline i Sala

VisaLiza sa...

Det går inte att vara alla till lags, men visst känns det jobbigt när någon är otrevlig. Märkligt nog tar en enda otrevlig kommentar så mycket hårdare än tio trevliga och uppmuntrande. Jag följer din blogg regelbundet och blir alltid glad av att titta in. Känner mig alltid så inspirerad av dina vackra bilder och har tagit med mig många goda idéer härifrån. Liza

andi sa...

Hejsan!
Ville bara säga att jag älskar dina bilder, de är så himla inspirerande! Jag går ofta tillbaka till din blogg för att "hitta tillbaks" ;) Jag kan ibland svepas med och gilla så mycket olika stilar och det blir så svårt i slutänden att få ihop ;) Men då går jag in här och lugnar ner mig och ser vad det är jag egentligen gillar :)
Detta med att bli sårad av andras mindre snälla kommentarer är helt förståeligt då man ju öppnar sitt privata hem för andra på ett sätt genom bilderna. Man kanske inte påverkades om det var helt jobbmässigt på något officellt ställe! Så det går såklart in i hjärtat! Jag skulle allt känna likadant!
Men som sagt, din blogg är BÄST :)
Kram

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack för alla fina kommentarer och tack Caroline, jättekul att läsa era kommentarer!

Det som egentligen sticker är INTE att förlora bloggtittare, det gör man varje dag, och inget konstigt i det, inte att få en "sur" kommentar heller..

Det som är obehagligt är att få icke friska kommentarer från anonyma- det kan vara vem som helst, till och med ngn i ens bekantskapskrets, det är DET som är obehagligt!


Där finns också en anledning till varför Nordingården håller sig till lite "ytliga" men trevliga ämnen, jag vill aldrig av vissa skäl bli för privat med min blogg, tusen tack gott bloggfolk!!! <3

Huset i Lunden sa...

Nydelige bilder som alltid her på bloggen din! Liker så godt den enkle og vakre stilen, akkurat slik jeg ønsker å ha det i vårt hus også. Håper den syrlige kommentaren forleden dag ikke fikk deg til å miste gleden ved å dele de flotte og inspirerende innleggene med oss :-) Ha en fin mandag!

Mona

Beate sa...

Hei fra Norges land ;)
Bare blogg ivei du,har fulgt din blogg i flere år,å syns den er super fin!
Ikke la di som slenger med leppa ta energien din bort.
Nu er det vår og humøret OPP OPP ;))
Klem fra Beate i Nord Norge

vitthusmedrosaknutar.blogspot.se sa...

Du har en jättefin blogg. Fortsätt som du gör och försök glömma vad de har skrivit om din blogg. Mister du en så kommer......

Kram
/ Susanne

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack alla för era söta kommentarer!! Jag blir så glad! Ja, det handlar ju egentligen inte om att mista en läsare, det händer nog alla bloggar varje dygn, det är mer att det är obehagligt att få påhopp från anonyma, dvs, inte friskt... och att man inte vet från vem, kanske ngn man känner.....

Room Design By Nenne sa...

Hej, Ja vad säger man...jag kan inte annat göra än att instämma med de andra... Bry dej inte om någon enstaka dum kommentar. Du har en fantastisk inspirerande blogg med underbara bilder som jag njuter av att se. Så tänk i stället på alla fina kommentarer som du får och fortsätt med det du gör! Varm kram! Nenne

Gabriella sa...

Så tråkigt med kommentarer som vill stickas. Jag gillar din blogg och tittar in titt som tätt för allt härligt=)
Och visst är det vackert med en enkel grön kvist, kan förgylla ett helt rum!

Anonym sa...

Det finns "surkartar" överallt men jag brukar tänka att det är de som lider mest - tänk så sorgligt att vara en surkart! Vi andra njuter av din blogg och dina fina bilder så strunta i de där stackarna.

Anita Westerlund sa...

Tack för en underbar blogg! Du har inspirerat mej många gånger!Fortsätt skriva som du gör det tycker nog många med mej! Kram