Jag brukar säga till dem som suckar över att man donar fixar och brinner för detta (som jag förövrigt kallar en förmån och ära att få glädjas över, dvs det LILLA!) att man faktiskt med så enkla och billiga medel kan förändra så mycket! 

Det handlar definitivt inte om pengar, men väl intresse! Ett litet färgtema eller en ny loppisvas kan faktiskt göra mej gladare vid bords! En harmoni liksom, även om jag självklart inte bryr mej om det när man ska äta något speciellt, då är det ju smakerna som är det viktiga men som man så ofta brukar säga, man äter med ögonen också..så visst har upplägget och dukningen betydelse..


Jag känner, som jag nämnde tidigare, för lite gula inslag, men det betyder inte att jag lägger ned en förmögenhet på den färgen, byta ut röda tomater mot gula är ju ingen konst;) Kuddarna i bakgrunden kostar runt 40 kr styck på HM. Jag köpte dem på HM Home i Köpenhamn...

Något annat jag fann i Köpenhamn var de fina besticken som är perfekta till osten. Den gamla kniven och gaffeln köpte jag i en sån mysig antik & vintagebutik som heter Butik Anne Tine Här finns massor av saker man vill ha, från smått till möbler!

På samma sida finns även hennes webbutik! 

Anne Tine, butiksinnehavaren är även expert i programmet "Sæt pris på dit hjem".

En besöksvärd butik om ni är i Vesterbro, mer tips från Köpenhamn kommer snart här i min blogg.

Den lilla vita skärbrädan i porslin kommer från Granit


Jag kan erkänna att jag som de flesta andra kikar vid första anblicken på förpackningen, dvs ytan, och det är ju den världen vi lever i, varför skulle så många annars lägga ned så mycket energi på att vara solbrända, vältränade , tatuerade och ha fixade naglar...

..men, insidan avslöjas ändå förr eller senare!! Och det är den som räknas! Det är där personligheten och charmen finns. Den man ska leva med och njuta utav!

Och det gäller inte bara ytan på människor utan även den vackra vinetiketter,parfymen den roliga ostförpackningen eller vad som!  

Här föll jag handlöst för de färgade ostarna och de tilltalade mej inte bara färgmässigt, för de passade onekligen min vårvinterfärg här, de var dessutom goda!  

Det är journalisten, författaren och livsnjutarmannen Steffo Törnqvist som ligger bakom de läckra ostarna!! Och så goda dessutom! Den gula är en otroligt god & smakrik Ädelost med punch( eller portvin, porter, och champagne som det står hans sida..) Och den gröna en portvinscheddar.

Plocka guldkornen i livet & studera insidorna innan du slår till;) 

15 kommentarer:

Märta sa...

Åh vad härligt med gult! Inte så kontigt egentligen att påsken har gult som färgtema då det ju är så soligt och fint nu efter jul och mörker. :)

Torprosen sa...

Du har helt rätt, så lite kan göra skillnad. Den här gången har du verkligen fått till det!!(annars också såklart)Såå fint!Vårigt och härligt, ostarna blir man ju onekligen nyfiken på.. Här njuter vi av att vi äntligen fått lite snö. Allt blir så mycket vackrare med snö! Det vill säga en blåsippsbacke slår ju det mesta, men vi får väl lugna oss ett litet tag eller vad säger du? Kram Susanne

lisashus sa...

Ett mycket klokt resonemang här och så vackert du fått till det!
Ostarna ser otroligt smarriga ut dessutom!
Tack för alla butikstipsen.

Lisa

Hajan sa...

Det var ju jättetrevligt med dessa
färger. Det var kul, måste jag
försöka skaffa.
Steffo är duktig med sådant,
han är duktig med sina smaker.
men för att skaffa dessa ostar får jag åka en bit, här där jag bor finns inga sådana delikatesser.
skall bli roligt att se ditt Danmaksbesök, senare

Hemma på Sjuan sa...

Visst kan man göra mycket för små pengar men jag önskade ändå att det fanns mer utrymme att lägga pengar på just inrednigen ;)
Snygga kuddar och fina bilder, kram Suss

Designe sa...

Hej du gulgröna tjej! :) Såå läckert! Jättefint och piffigt och man blir pigg och glad av dina bilder! Såå otroligt läckra ostar! Tänk att det är Steffo som ligger bakom dem! Häftigt! Jättehärligt inlägg!

Stolpås Gård sa...

Vilken alldeles underbar blogg, och fantastiska bilder! Har kollat igenom en del nu och blir så inspirerad att göra ändringar här hemma! Jag kommer tillbaka!

Kram Sandra - Stolpås Gård

Ninelin sa...

Det är alldeles för mycket ”yta” när jag ser mig omkring. . .

Kram N

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack alla!!! Ja, färgen gult kan verkligen göra en glad och god ost är en bonus!

Ja," N", yta är det alldeles för mycket utav i livet, då är det bra att kunna stänga av det ytliga och unna sig det vackra, det vackra på DJUPET! :)

Annas skattkammare sa...

Visst är det trist när människor ska påpeka att man lägger pengar och tid på inredning, jag brukar inte ha någon åsikt om hur ofta vissa handlar kläder, skor, smycken, smink osv. Jättefint du fått ihop det!
Kram Anna

Rapport till Vänfors sa...

Men å vilket fint inlägg...både bilder och text. Insidan gör utsidan vacker på människan. Tyvärr bedåras man ofta av det ytliga men med tiden brukar det, som du skriver,lysa igen om det är falskt eller ruttet på insidan. Ha det bäst :)
Kram Annika

Anonym sa...

How lovely with the yellow, I wouln't think of that, but it makes me happy! Thanks for shearing!!

Gabriella sa...

Nämen åh så snyggt! Härligt med gult som piggar upp. Och så sugen jag blev på goda ostar nu:)

Halmhatt och mamelucker sa...

Läckert! Mmm ost! Såg ut att vara perfekta ostbestick. Vill jag också ha :)
Kram Annika

Anonym sa...

Bra sagt! ..o fina bilder skadar ju inte ;0) //Caroline